• Pasif Soğutma Konveksiyon, pasif soğutmanın bir bileşenidir. Muhafazalar, sıcak havanın çıkmasına ve daha soğuk hava ile değiştirilmesine izin vermek için stratejik olarak konumlandırılmış havalandırmalarla yapılmalıdır, çünkü ısı her zaman daha yüksek sıcaklıktaki bir maddeden daha düşük sıcaklıktaki bir malzemeye akar. Bu tekniğin kullanılması, elektrik muhafazalarını etkili bir şekilde serin tutar. Bununla birlikte, muhafazanın yeri, uygulanabilir olup olmadığını belirleyecektir. Yalnızca dışarıdaki havanın sıcaklığının muhafaza içindeki havanın sıcaklığından sürekli olarak daha düşük olduğu durumlarda çalışır. Muhafazaya kir veya tozun girmesini önlemek için, havalandırma deliklerine hava filtrelerinin takılması gerekebilir.
• Aktif Soğutma
Bu iki teknikten oluşur:
o Zorlanmış Konveksiyon: Pasif konveksiyon bir seçenek olmadığında, görevi yapmak için üfleyiciler ve fanlar kullanabilirsiniz. Konveksiyon prensibi gibi, fanlar da havayı mahfaza içinde daha hızlı dolaştırır, böylece soğutmayı arttırır. Muhafazaları temiz tutmak için filtreler kullanılabilirken, nemdeki ciddi değişikliklere karşı herhangi bir koruma sağlamazlar.
o Klima/Isı Eşanjörleri: Muhafazanın soğutulmasında konveksiyon etkili değilse veya nem gibi çevresel koşullar sorun yaratmaya başlarsa, kapalı devre soğutma kullanılabilir. Isı eşanjörleri, nemin tasarımı etkileyebileceği soğuk bölgelerde sıcaklığı yeterince azaltabilir. Ayrıca, klimalar, daha sıcak bölgelerde bulunan elektrik muhafazalarını soğutmak için en etkilidir.
• Diğer Soğutma Alternatifleri Havalandırma fanları bunlar arasında; bir muhafazayı soğutabilirler. Bu, dış sıcaklık, amaçlanan muhafaza sıcaklığından düşükse mükemmel bir alternatiftir. Fanların yalnızca ısıyı çıkarabileceğini daima unutmayın. Muhafazayı sürekli soğutmazlar. Fan kullanıyorsanız, her zaman filtrelerle donatılmış olduğundan emin olun.
Elektro-mekanik ekipmanın nispeten yüksek sıcaklıklarda hayatta kalabileceğine dair geleneksel inançlar, muhafaza soğutmasıyla ilgili tartışmayı sıklıkla yanlış yöne yönlendirir. Bu inanç, yüksek sıcaklıkların mevcut elektrikli ve elektronik ekipmanın işlevselliği üzerindeki etkisini ihmal eder. Gerçek şu ki, çoğu endüstriyel elektrikli ekipman, sıcak havalarda veya sıcak endüstriyel ortamlarda muhafazaların içinde birikebilecek aşırı ısıya dayanacak şekilde tasarlanmamıştır. Erken başarısızlık bunun tipik bir sonucudur.